Lavendel planten

Late lente tot begin van de zomer is de ideale tijd om te nemen lavendel stekken voor teeltmateriaal van nieuwe installaties. Op dat moment van jaar, nieuwe loof is met name groen en krachtig groeien maar nog niet bloeien – en niet nog woody. Wanneer stengels ook onderneming of woody krijgen, wordt wroeten veel moeilijker.

Selecteer gezonde, ziektevrije kant schiet uit de nieuwe lavendel plantengroei. Pull schiet 4 tot 6 inch lang weg uit de stengel van de plant, ervoor te zorgen dat een dunne schors strip-bekend als de snijden hiel – is nog steeds gekoppeld aan de basis van elke snijden, omdat de wortels van de nieuwe fabriek zal ontwikkelen op de hiel. Trim weg overtollige schors met een scherp mes van de tuin. Met behulp van uw vingers, van strippen of plukken die de stengel vanuit de onderste vertrekt voorkomen helft van de lange stengel de deel die natte tijdens wroeten – te decompositie en ziekte.

Wroeten stekken

Contra Costa County master gardener Debbie Notaro beveelt een lavendel-wroeten proces met een goede – 60 procent – slagingspercentage. Roll of Strooi de onderste helft van elke snijden in poedervorm inrichten hormoon. Stick stekken in ondiepe potten van “slikkerig” perliet – niet verzadigd maar vochtig. Plaats stekken in een warme ruimte (75 tot 80 graden Fahrenheit) in het gefilterde zonlicht. Wanneer ze, in 3 tot 4 weken root, pot van elke snijden in een 2-inch pot gevuld een 50-50 mix van perliet en potgrond. Wanneer wortelwijnstokken 3 tot en met 6 inches tall bereikt, plaats hen in 4-inch potten.

Groeiende lavendel

Twee belangrijke ingrediënten nodig voor de teelt van met succes zijn lavendel: goed gedraineerde bodem en volle zon. Calcium-rijke bodems met enigszins alkalische pH zijn ideaal voor lavendel, maar een vrij licht goed gedraineerde grond zal doen. Lavendel transplantaties goed in de lente en de herfst; waterplanten goed voor en na. De ruimte tussen planten gekweekt als een rand of hedge moet ongeveer hetzelfde als de cultivar geschatte volwassen breedte. Laat meer ruimte wanneer planten worden geteeld als exemplaren of in groepen. Lavendel zal groeien zonder bodem toevoegingen, maar als u om het even wat toevoegt, maken het compost en kalksteen. Vermijd buitensporige kunstmest, vooral hoge-stikstof typen of mest.

Lavendel in potten

Je kunt met succes groeien lavendel in containers, houdend in mening dat de behoefte aan volledige zon en goed gedraineerde grond constant is. Ingegoten lavendel planten nodig extra ruimte voor hun bloei spikes en verspreiding tendensen. Omdat planten beperkt tot het vocht beschikbaar binnen een veel-meer-beperkte ruimte zijn, moet u consistente en gewetensvolle over het water tijdens het groeiseizoen. Bevrucht met slow release of organische meststoffen zodat voedingsstoffen beschikbaar zijn zoals nodig. Bezuinigen op vocht en kunstmest in de winter. Verpotten planten elk jaar. Kleinere Engels en hybride soorten doen beste in containers; Dit omvat Fred Boutin, Irene Doyle, Jean Davis, Munstead, zilveren rand en Twickel paars.